Γιατί να επενδύσεις στην Ελλάδα;

Ανταγωνιστικές τιμές ακινήτων
Ανταγωνιστικές τιμές ακινήτων

Το κόστος των ακινήτων στις ευρωπαϊκές χώρες εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η περιοχή, οι υποδομές, το κλίμα, οι επιχειρηματικές ευκαιρίες, οι προοπτικές ανάπτυξης, το επίπεδο άνεσης και ασφάλειας. Σε σύγκριση με κάποιες άλλες δημοφιλείς περιοχές της Ευρώπης, τα ελληνικά ακίνητα προσφέρουν πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα μπορεί να είναι πολύ πιο προσιτή, ειδικά σε σύγκριση με χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Χαμηλό κατώτατο όριο στο πρόγραμμα Golden Visa

Η Ελλάδα προσφέρει το πρόγραμμα Golden Visa, το οποίο καθιστά δυνατή την απόκτηση της άδειας διαμονής στη χώρα κατά την επένδυση σε ελληνικά ακίνητα. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του εν λόγω προγράμματος είναι το χαμηλό επενδυτικό όριο ύψους 250.000 ευρώ. Για ορισμένες περιοχές όπως η Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Αττική, Νότιος Τομέας Αθηνών, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία και τα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης, το επενδυτικό όριο θα αυξηθεί σε 500.000 ευρώ από την 1η Αυγούστου 2023.
Το να γίνεις Έλληνας κάτοικος στο πλαίσιο του προγράμματος Golden Visa παρέχει διάφορα πλεονεκτήματα. Ως κάτοικος, θα είστε ελεύθεροι να διαμένετε, να σπουδάζετε στην Ελλάδα και να ταξιδεύετε εντός του χώρου Σένγκεν χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον βίζα. Εκτός αυτού, η Ελλάδα προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής και ευχάριστο κλίμα, διαθέτοντας πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

Χαμηλό κατώτατο όριο στο πρόγραμμα Golden Visa
Γρήγορα κέρδη – κερδοφόρες επενδυτικές ευκαιρίες
Γρήγορα κέρδη – κερδοφόρες επενδυτικές ευκαιρίες

Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές χώρες στον κόσμο. Οι όμορφες παραλίες, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και πολλά αξιοθέατα προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Ο αναπτυσσόμενος τουριστικός τομέας δημιουργεί κερδοφόρες επενδυτικές ευκαιρίες σε ξενοδοχειακά ακίνητα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και βίλες για βραχυχρόνια μίσθωση. Αυτό επιτρέπει στους επενδυτές να λάβουν γρήγορα απόδοση της επένδυσής τους. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου παίζει σημαντικό ρόλο η αύξηση της αξίας του ακινήτου. Με την ανάπτυξη του τουρισμού και τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, το κόστος των ακινήτων σε ορισμένες περιοχές της χώρας ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά. Επένδυση σε πολλά υποσχόμενες περιοχές και ακίνητα με δυνατότητες ανάπτυξης μπορεί να αποφέρει στους επενδυτές σημαντικά κέρδη στο μέλλον.

Κλίμα, Γεωγραφία, Κουζίνα

Θερμό καλοκαίρι, ζεστή άνοιξη, φθινόπωρο, ήπιος χειμώνας, 3 συγκομιδές με άφθονα φρούτα όλο το χρόνο! Όμορφες αμμώδεις παραλίες, κάμπινγκ, όρμοι ιδανικοί για θαλάσσια σπορ, πανέμορφη ηπειρωτική χώρα και τα νησιά της Ελλάδας που πλένονται από ζεστά νερά 8 θαλασσών! Οι πιο καθαρές λίμνες, μοναδικές ιαματικές πηγές, απουσία ισχυρών καταιγίδων λόγω της βολικής γεωγραφικής θέσης, δεν μπορούν παρά να συμπληρώσουν σαν κερασάκι στην τούρτα την πιο πλούσια ιστορία και τις παραδόσεις σε συνδυασμό με την γευστική ελληνική κουζίνα.

Κλίμα, Γεωγραφία, Κουζίνα
Χαμηλό κόστος ζωής
Χαμηλό κόστος ζωής

Το ήπιο κλίμα δεν απαιτεί πρόσθετες επενδύσεις σε ρούχα για την κρύα εποχή. Στην Ελλάδα παράγονται πλεκτά, δέρμα, παπούτσια και κοσμήματα, κρασί και βιολογικά αγροτικά προϊόντα. Χαμηλό κόστος ταξιδιών και κοινής ωφελείας, οικονομικά προσιτά φάρμακα και εκπαίδευση, μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια που σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά, φρούτα και λαχανικά που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, αρτοσκευάσματα του δρόμου, καφετέριες με αρωματικό καφέ - όλα είναι διαθέσιμα για μια άνετη ζωή στην Ελλάδα.

Υιοθέτηση νέων νόμων, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε κρατικό επίπεδο, φορολογικά κίνητρα

Η ελληνική κυβέρνηση ψηφίζει νόμους για τη στήριξη και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων εδώ και πολλά χρόνια. Τα φορολογικά κίνητρα και τα διάφορα κυβερνητικά προγράμματα επιτρέπουν στους επιχειρηματίες και επενδυτές να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, να πουλήσουν νέα αγαθά και υπηρεσίες και να συμβάλουν στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.

Υιοθέτηση νέων νόμων, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε κρατικό επίπεδο, φορολογικά κίνητρα
Αναπτυσσόμενη οικονομία και αναπτυσσόμενες τουριστικές βιομηχανίες
Αναπτυσσόμενη οικονομία και αναπτυσσόμενες τουριστικές βιομηχανίες

Ο τουρισμός είναι ένας από τους κορυφαίους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Κάθε χρόνο, τη χώρα επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ακόμη και για όσους έχουν επισκεφθεί τη χώρα περισσότερες από μία φορές, η Ελλάδα παραμένει επιθυμητό και μυστηριώδες μέρος. Η εισαγωγή των παραδοσιακών προϊόντων, που δεν υπάρχουν παρόμοια στον κόσμο, όπως είναι το κρασί, το μέλι, τα τυριά, οι ελιές κ.λπ., επιτρέπει στην Ελλάδα να διατηρεί ηγετική θέση στο παγκόσμιο εμπόριο. Διεθνή και εθνικά επενδυτικά έργα σε ακίνητα, εναλλακτική ενέργεια, οικολογική παραγωγή και πολιτιστικές εκδηλώσεις προσελκύουν επενδυτές από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν συνεργασία σε διάφορα επίπεδα σε μια οικονομικά αναπτυσσόμενη χώρα της Ευρώπης.